Motel Insomnia

[:nl]vlissingen

2007

DROOMSTAD

Als er al zoiets bestaat als de essentie van architektuur, dan kan het niet anders zijn dan de ritmische geleding van ruimte; het aanbrengen van een ordenende structuur, waartussen en omheen zich het alledaagse leven afspeelt.
Hotelkamers plegen al te gemakkelijk een fantasie-wereld op te roepen van luxe, comfort en stille rustplek tijdens een vermoeiende reis. Onze kamer plaatst je midden in de dynamische en hectische wereld van het urbane leven. Vlissingen, op de rand van die wereld, als eindpunt van de beschaving. Daar speelt zich (altijd) het werkelijke leven af: nooit-gedacht, onverwacht en zinsbegoochelend.

Niet echt?

Geen probleem. Architektuur schept slechts kaders. Wat werkelijk is of wat fantasie: je kan het er dromen, door de vage, bijna onderbewuste beelden, die als scheidende schermen door de ruimte worden opgenomen, tot je te nemen. Neem plaats, leg je neer bij die (droom)beelden, geef je er aan over. Wie niet kan dromen, kan geen orde scheppen.

Elk beeld geeft een aspect van de stad weer: industrie, strand, winkel, huis. Een diafane, lichte wereld, die door elke bezoeker zelf geïnterpreteerd en uitgelegd moet worden om uit te kunnen groeien tot de droomstad die Vlissingen wil zijn. Kan zijn. Is.

 

ontwerp: Johan de Koning
Laboratorium voor Architektuur, Middelburg

m.m.v. Rob Joosten, Ralph Doggen, Wies Minderhoud, Bouwgroep Peters

foto’s: Kees Brandenburg

motelinsomnia.nl[:]