Het groene CD meubel

Het groene cd-meubel

Het meubel is ontworpen om een grote hoeveelheid cd’s op te bergen. Het meubel kombineert de openheid van een cd rek met het materiele van een meubel. Het meubel heeft een alternerende vorm waardoor de cd’s telkens per laag van kant wisselen. Aan elke kant staan drie lagen cd’s afgewissled door drie fel groene vlakken. De zes lagen van het meubel bieden plaats aan 280 cd’s.
Het cd meubel is gemaakt van MDF, felgroen gespoten, en gekleurde perspex plaatjes. Het meubel staat op een verchroomde onderstel waardoor het rond kan draaien. De alternerende vorm is gemaakt van MDF, in de hoeken verbonden met een kwartcirkel van hout, de perspex plaatjes zijn hier tussen geklemd en zorgen voor de stabiliteit. De perspex plaatjes verschuiven per laag t.o.v. elkaar, hierdoor wisselen aan de kopse kanten van het meubel de cd’s en de perspex plaatjes elkaar per laag af. Het felgroene MDF, de gekleurde perspexplaatjes en de cd’s vormen te samen een afwisselend kleurbeeld
.

Ontwerper: Mark Boschman

Realisatie: augustus 2000