Zonnehoekje

[:nl]zonnehoekje

DSC_3326

 

 

zonnehoekje1

Huis Zonnehoekje
Grijpskerke, 2009

Deze voormalige kleuterschool en zijdemuseum werd in de loop van 2008 omgebouwd tot woning. Hoewel aan het volume van het gebouw niets is gewijzigd, kan de functiewijziging toch worden opgevat als een totale metamorfose. Van de twee oorspronkelijke lokalen en verdere opdeling in kleine kamers is niks overgebleven: het hele interieur is omgebouwd tot een continue stroom van ruimte en licht. Grote, verdiepinghoge schuifpuien geven toegang tot de omringende buitenruimte en tuin. Door het handhaven van de bovenlichten die in het oude ontwerp van Jasper Jobse (1929-2008) een typisch modernistisch element waren, worden de hogere ruimten prachtig voorzien van daglicht. Overgangen tussen verschillende functies zoals de woonkamer, het kantoor, de muziekkamer en het atelier worden zo subtiel mogelijk gemaakt. Daar waar extra scheiding gewenst werd, is gekozen voor schuivende glaspanelen, soms mat, soms geheel opaak. In de badkamer, gelegen middenin het complex, is door toevoeging van een daklicht onbelemmerd uitzicht op de sterrenhemel ontstaan. Zodoende word de ruimte tot een soort patio in het binnenste van dit huis. Overdag wordt vanuit dit daklicht ook een matglazen wand aangelicht die de overgang vormt tussen entreehal en kantoor. Onderscheid tussen de verschillende functies wordt eveneens aangeduid door middel van de vloer: bamboo bekleding en een wat verhoogd niveau voor de verblijfsruimte, terwijl de dienende ruimten voorzien zijn van tegels. Aan de buitenzijde is de geel gemetselde gevel opgedeeld in een wit geschilderde onderzijde en een anthraciete vlakke beplating, die de oude compositie  accentueert.

 

 

opdrachtgever: dhr. M. Forouzanfar

ontwerp: 2007

team: Johan de Koning, Ralph Doggen, Rensley Mattheeuw

uitvoering: Aannemingsbedrijf Roggeband, Zierikzee, 2008-2009

foto’s: C. Vervoort

terug naar: projektenoverzicht[:en]

zonnehoekje

DSC_3326

DSC_2063

Huis Zonnehoekje
Grijpskerke, 2009

Deze voormalige kleuterschool en zijdemuseum werd in de loop van 2008 omgebouwd tot woning. Hoewel aan het volume van het gebouw niets is gewijzigd, kan de functiewijziging toch worden opgevat als een totale metamorfose. Van de twee oorspronkelijke lokalen en verdere opdeling in kleine kamers is niks overgebleven: het hele interieur is omgebouwd tot een continue stroom van ruimte en licht. Grote, verdiepinghoge schuifpuien geven toegang tot de omringende buitenruimte en tuin. Door het handhaven van de bovenlichten die in het oude ontwerp van Jasper Jobse (1929-2008) een typisch modernistisch element waren, worden de hogere ruimten prachtig voorzien van daglicht. Overgangen tussen verschillende functies zoals de woonkamer, het kantoor, de muziekkamer en het atelier worden zo subtiel mogelijk gemaakt. Daar waar extra scheiding gewenst werd, is gekozen voor schuivende glaspanelen, soms mat, soms geheel opaak. In de badkamer, gelegen middenin het complex, is door toevoeging van een daklicht onbelemmerd uitzicht op de sterrenhemel ontstaan. Zodoende word de ruimte tot een soort patio in het binnenste van dit huis. Overdag wordt vanuit dit daklicht ook een matglazen wand aangelicht die de overgang vormt tussen entreehal en kantoor. Onderscheid tussen de verschillende functies wordt eveneens aangeduid door middel van de vloer: bamboo bekleding en een wat verhoogd niveau voor de verblijfsruimte, terwijl de dienende ruimten voorzien zijn van tegels. Aan de buitenzijde is de geel gemetselde gevel opgedeeld in een wit geschilderde onderzijde en een anthraciete vlakke beplating, die de oude compositie  accentueert.

 

 

opdrachtgever: dhr. M. Forouzanfar

ontwerp: 2007

team: Johan de Koning, Ralph Doggen, Rensley Mattheeuw

uitvoering: Aannemingsbedrijf Roggeband, Zierikzee, 2008-2009

foto’s: C. Vervoort

terug naar: projektenoverzicht

[:pl]

zonnehoekje

DSC_3326

DSC_2063

Huis Zonnehoekje
Grijpskerke, 2009

Deze voormalige kleuterschool en zijdemuseum werd in de loop van 2008 omgebouwd tot woning. Hoewel aan het volume van het gebouw niets is gewijzigd, kan de functiewijziging toch worden opgevat als een totale metamorfose. Van de twee oorspronkelijke lokalen en verdere opdeling in kleine kamers is niks overgebleven: het hele interieur is omgebouwd tot een continue stroom van ruimte en licht. Grote, verdiepinghoge schuifpuien geven toegang tot de omringende buitenruimte en tuin. Door het handhaven van de bovenlichten die in het oude ontwerp van Jasper Jobse (1929-2008) een typisch modernistisch element waren, worden de hogere ruimten prachtig voorzien van daglicht. Overgangen tussen verschillende functies zoals de woonkamer, het kantoor, de muziekkamer en het atelier worden zo subtiel mogelijk gemaakt. Daar waar extra scheiding gewenst werd, is gekozen voor schuivende glaspanelen, soms mat, soms geheel opaak. In de badkamer, gelegen middenin het complex, is door toevoeging van een daklicht onbelemmerd uitzicht op de sterrenhemel ontstaan. Zodoende word de ruimte tot een soort patio in het binnenste van dit huis. Overdag wordt vanuit dit daklicht ook een matglazen wand aangelicht die de overgang vormt tussen entreehal en kantoor. Onderscheid tussen de verschillende functies wordt eveneens aangeduid door middel van de vloer: bamboo bekleding en een wat verhoogd niveau voor de verblijfsruimte, terwijl de dienende ruimten voorzien zijn van tegels. Aan de buitenzijde is de geel gemetselde gevel opgedeeld in een wit geschilderde onderzijde en een anthraciete vlakke beplating, die de oude compositie  accentueert.

 

 

opdrachtgever: dhr. M. Forouzanfar

ontwerp: 2007

team: Johan de Koning, Ralph Doggen, Rensley Mattheeuw

uitvoering: Aannemingsbedrijf Roggeband, Zierikzee, 2008-2009

foto’s: C. Vervoort

terug naar: projektenoverzicht

[:]