Woning van der Laan

Rosenburglaan 209 Vlissingen

Deze woning, aan de rand van de woonwijk Rosenburg in Vlissingen, werd gekoncipieerd volgens de door de gemeente gestelde regels: een hoofdvolume aan de straatzijde en een lager doorgaande bebouwing aan de tuinzijde. Het programma van de woning voorzag echter slechts in een paar kleine onderdelen op de verdieping. Daarom werd gekozen voor een ondiepe dakopbouw, aan de straatzijde, waaronder terugliggend de garage en entree werden voorzien. De aan de tuin gelegen woonkamer krijgt een schuin, naar het licht oplopend dak, dat als een rechte lijn doorloopt tot boven de voor- en garagedeur. De achtergevel wordt gedomineerd door twee verdiepinghoge tuindeuren en de uitstekende schoorsteen. Centrum van het huis, waar alle andere ruimten omheen draaien, is de hal, die door een ruim bovenlicht ruim van daglicht wordt voorzien. Het witte stucwerk van de woning, waarin dak, entree en kozijnen zijn uitgesneden en de donkere houten beplating zorgen voor een skulpturaal geheel.

projektarchitekt: Johan de Koning

ontwerpteam: Joos Nijsse, Wouter de Gaaij

uitvoering: 1994-1995

konstrukties: Adviesburo Vader te Grijpskerke

realisatie: Aannemingsbedrijf Barend de Groot te Middelburg

bouwkosten: f 265.000,- (inkl. installaties)