Dakopbouw

[:nl]fam. R. Kappetijn

Noordweg 140
Middelburg

Aan de achterzijde van deze traditionele woning aan een van de noordelijke uitvalswegen van Middelburg, is een uitbreiding op het dak gerealiseerd. Het is een gebogen volume, uit zink gemaakt, en met een sleuf aan de achterzijde om uitzicht te bieden over de weilanden. De gebogen vorm zorgt er voor dat de dak-uitbreiding een grote zelfstandigheid verkrijgt en zich in de omgeving als nieuw element presenteert. Op die manier wordt ook het bestaande huis esthetisch ontzien; een voorwaarde in het bestemmingsplan. In het interieur is de overgang tussen oud en nieuw verduidelijkt door een lichtstraat. In de gevel is de uitbreiding aan de huis-zijde (hoge kant) geheel geopend door een glazen gevel.

projektarchitekt: Johan de Koning
ontwerp: 2004
realisatie: 2005, door opdrachtgever zelf gebouwd.[:]