14 Woningen

[:nl]Boterbloemlaan, Vlissingen

Op de grens tussen een grootschalige groenzone en een populaire wijk met na-oorlogse bebouwing is dit projekt met 14 voordelige koopwoningen gerealiseerd. Door de sloop van een marechausseekazerne ontstond de mogelijkheid een bouwblok te maken tussen de Verlengde Bonedijkestraat en de Boterbloemlaan. De bouwvolumes hebben forse wanden aan de buitenzijde, die door lessenaarsdaken verbonden zijn met de kleinschalige binnenzijde van het bouwblok. Veel aandacht is besteed aan de detaillering van de gemetselde bouwblokken, waarin met houten delen, prefab betonelementen en hoog opgaande schoorstenen een strak ritme is aangebracht. In het projekt zijn 5 garages geintegreerd.

projektarchitekt: Don Monfils

ontwerpteam: Don Monfils en Johan de Koning

uitvoering: 1997 – 1998

opdrachtgever: BASCO Opus 97 te Vlissingen

konstrukties: adviesburo voor bouwkonstrukties Vader bv te Grijpskerke

realisatie: bouwbedrijf Kambier te Koudekerke

 [:]