Herinrichting foyer Zeeuwse Bibliotheek

[:nl]Middelburg, 2010

Naast de aula van bibliotheek ligt de ontvangst en koffieruimte voor de bezoekers van activiteiten in de aula. Er is weinig daglicht aanwezig, de ruimte is nauwelijks aangekleed en is gelegen aan het eind van de gang’, de fysiek brede leegte waaraan de expositieruimte, aula, koffie en cola automaat en kleinere vergaderkamers gesitueerd zijn.

Niets nodigt uit tot het in gebruik nemen van die plek. Noodgedwongen drinkt men er een haastige kop koffie in de pauze van een lezing of presentatie.

Om de ruimte gezellig en aantrekkelijk te maken, ook voor een jonger publiek, is besloten een deel van het systeemplafond te verwijderen en de daarboven lopende leidingen zichtbaar te maken. Ook is er veel meer kunstlicht aangebracht, deels LED verlichting, die van kleur wisselt.

Daarnaast is een keus gemaakt voor modern en licht design voor nieuwe tafels en stoelen in het midden en is er langs de zijwanden een opstelling van een lange zitbank en twee intieme dinerzitjes geplaatst. Er is nu ook een speciaal ontworpen bar gemaakt, die als stamtafel dienst doet. Vijf grote verlichte bloempotten, gevuld met parmantige sanseveria’s en een aantal verlichte filmposters op de achterwand maken het geheel af. Door deze ingreep is het gebruik enorm toegenomen.

ontwerp: 2010

team: Anouk van der Sande, Johan de Koning

uitvoering: bouwbedrijf Joziasse, Vlissingen, 2010

elektra: De Klerk Elektro, Middelburg

meubilair: Haar van boven Zij van beneden, Middelburg en Jolina, Amstelveen

bar: Interborg, Middelburg

foto’s: Anouk van der Sande[:]