Kinderdagverblijf Meikever

[:nl]Meiveldpad 2 Middelburg

Voor het ontwerp van het kinderdagverblijf zijn we uitgegaan van de kindertekening als konsept voor het gebouw. De zelfverzonnen tekening is in de komputer omgevormd tot een funktiemodel, waarbij werd uitgegaan van één vorm en één materiaal voor elk funktie-onderdeel. Die scheiding komt goed tot uitdrukking in de komputerplaatjes. Daarnaast werden makettes gemaakt, om beter grip te krijgen op het totaalbeeld van het gebouw. Vervolgens werden de details vastgelegd en de tekeningen geproduceerd. Voor elke fase van het ontwerp was er weer een nieuwe makette: zo verliep ook de kommunikatie met de opdrachtgever vlot.

Gelegen aan de rand van het Meiveld vormt het kinderdagverblijf de overgang tussen het lage groene park en een hoge flat aan de grens van een woonwijk. Staps gewijs wordt de overgang in hoogte vormgegeven: je glijdt als Dikkertje Dap het park in.

In de Meikever is plaats voor 2 groepen van 12 kinderen voor hele dag opvang, 1 groep van 18 kinderen voor halve dag opvang en 1 groep van 16 kinderen in een peuterspeelzaal. De leeftijd van de kinderen varieert van 0 tot 4 jaar. Op de verdieping is een kantoorvleugel gerealiseerd voor de Stichting Kinderopvang.

projektarchitekt: Johan de Koning

ontwerpteam: Don Monfils, Rosemary Kostman, Zoran Mravunac, Paul Roovers

uitvoering: 1993-1994

konstrukties: Adviesburo Neelen te Roosendaal

realisatie: Aannemingsbedrijf Geschiere Wattel te Middelburg

bouwkosten: f 1.250.000,- (inkl. installaties)[:]